Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви две освободени от украинските сили села

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви две освободени от украинските сили села
Коментари Харесай

Зеленски обяви 2 освободени села. Твърди, че са си върнали 2 хил. км - Свят

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви две освободени от украинските сили села наоколо до Харков - Артемивка и Василенково.

Това е част от триумфа на контранастъплението на ВСУ, които започнаха да отвоюват окупирани територии.

В същото време главнокомандващият твърди, че при две огромни военни интервенция от началото на септември Украйна си е върнаха 2000 км (вероятно кв. км, бел. ред.) окупирани територии.

" Придвижването на нашите бойци в разнообразни направления на фронта продължава. В момента към 2 хиляди км от нашата територия към този момент са освободени в границите на дейни интервенции от началото на септември ", сподели Зеленски.

" Руската войска показва най-хубавото, на което е способна тези дни - демонстрира гърба си. И най-после, за тях не е неприятен избор да избягат. В Украйна няма място за окупатори и няма да има. "

Украинските управляващи и армията са спестовни на информация за местоположението на военните дейности и техния резултат. Досега те не удостоверяват кои по-големи обитаеми места са били освободени - макар множеството сходни вести в мрежата и в медиите. Днес следобяд във военната сводка на Украйна също о0тсъстваше такава информация - включително дали Изюм, Купянск и Лисичанск са под тяхно ръководство. Вместо това от щаба предизвестиха, че постоянно информацията за освободени места не дава отговор на истината, без да показват имена.

" Украинските въоръжени сили освободиха Василенково и Артемивка в Харковска област.

Това е направено от нашата териториална защита, а точно от бойците на 113-а обособена бригада за териториална защита.

Не би трябвало да забравяме, че свободата не идва елементарно. Украинските бранители с цената на личния си живот се борят за независимостта на всеки един от нас. Безкрайна признателност към всички наши бойци! Гордея се с всеки един от тях! ", написа президентът довечера.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР